[Вечерње новости] Истраживање грађана o сивој економији: Плату на руке добија сваки десети

Четири петине запослених грађана плату прима на текући рачун. Пет година раније, примања је тако добијало две трећине радника. Само "на руке" данас послодавци исплаћују девет одсто ангажованих, док је раније то био случај код 17 одсто. Општи утисак половине грађана је да се сива економија у претходној години смањила, док 38 одсто верује да се - повећала.

Ово су неки од налаза "Истраживања ставова грађана о сивој економији и безготовинском плаћању", које је за потребе НАЛЕД-а урадио "Ипсос стратеџик маркетинг". У односу на претходну анкету, грађани су данас спремнији да пријаве послодавца који запошљава на "црно". То би учинила половина испитаника, насупрот трећини из 2017. године.

- Када сам био министар, имали смо 700.000 људи који су званично радили за минималац, иако су економски показатељи указивали да је тај посао требало наплатит више - рекао је Душан Вујовић, бивши минисар финансија.

 

Тагови:

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати