[РТС 1] Акција ,,Бољи начин''

Статистика показује да се у протеклој у односу на претпрошлу годину укупан број корисника електронских плаћања повећао за 11%, број корисника мобилног банкарства за 31, а број трансакција остварених на тај начин за 41 одсто. Трговци и угоститељи су до сада невољно примали картице због високих провизија, али би њихово даље снижавање могло да буде стимуланс. Иако је плаћање на шалтерима нека врста обавеза и прилика за некакав социјални живот, шалтер је, ипак, сувишна врста посредника баш као и готовина.

И у првој години, дакле, овој години требало би да опремимо до 4.000, 4.000 продајних места од укупно 25.000, који ће бити обухваћени у току трајања целог пројекта, који траје нешто преко три године. Дакле, ово је стварно, ипак, велика ствар чини ми се за пре свега, ајд сад говорим из угла малих трговаца, малих бизниса, дакле, ово је начин да они повећају са једне стране потенцијалне волумене продаје, дакле, да повећају промет. А са друге стране и да смање трошкове неке оперативне трошкове, тако да ово у сваком случају води ка надамо се повећаној конкурентности, конкурентности предузећа. - изјавио је Марко Данон, шеф јединице за конкурентност у НАЛЕД-у.

 

Тагови:

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати